OVER WILLEM & SHANNAH

CHEF

WILLEM HIELE (°1981)

Na zijn opleiding als bakker en patissier volgde Willem een éénjarige volwassenopleiding tot chef en kelner. Als autodidact ontwikkelde hij zijn stijl verder tot de terroirkeuken waarvoor hij vandaag bekend staat. Gebeten door smaak en gepassioneerd door zijn producten. Met een sterke visie op gastronomie en een zwak voor lokale leveranciers.


MAÎTRE EN SOMMELIER

SHANNAH ZEEBROEK (°1985)

Besmet door het ondernemersvirus ruilde Shannah Zeebroek haar carrière als leerkracht en apothekersassistente in om samen met Willem het restaurant te runnen, en dat heeft ze zich nog geen seconde beklaagd. Net als Willem is Shannah autodidact. Door het persoonlijke parcours dat ze heeft afgelegd, maakt Shannah verfrissende keuzes als gastvrouw en als sommelier.

ONZE TIJDSLIJN

2018 - april

Bekendmaking OAD lijst 100+ Europa: Willem is trots zijn entree te mogen maken in deze internationale lijst.

2018 - januari

Als voorvechter van noordzeevis wordt Willem lid van de NorthSeaChefs en zal hij zich (minstens) tot 2020 inzetten als lid van het onderzoeksteam.

2017 - november

De score van 15/20 wordt bevestigd in Gault&Millau 2018 en Willem Hiele verwerft maar liefst 3 koksmutsen! Er volgt ook een eerste vermelding in de Michelingids 2018 met een michelinbordje.

2016 - november

Willem Hiele wordt bekroond door Gault&Millau tot Ontdekking van het jaar 2017 met 2 koksmutsen en een score van 15/20. Dit zorgt voor een boost om het restaurant verder uit te bouwen.

2015 - juni

Willem en Shannah beslissen om zich vooral te focussen op ‘Fine Dining’. De homecooking concepten worden ingeruild voor hun droomrestaurant in Willem’s ouderlijke vissershuisje te Koksijde.

2012 - augustus

‘Willem Hiele - Concepts in Cooking’ wordt gelanceerd: behalve homecooking specialiseren Willem en Shannah zich ook in cateringconcepten op maat voor events, huwelijksfeesten, foodfestivals. Ondertussen broeden ze op een gastentafel voor beperkt gezelschap.

2012 - januari

Willem en Shannah bereiden zich voor om hun passie voor lekker eten en kwaliteitsproducten te vertalen in een professionele onderneming.

ERKENNINGEN